Ditten och datten

hej igen. 
Som vanligt har de varit en häktisk vecka Och helg. Nu har vi inte längre någon altan utan bara en trappa ner till gräsmattan i väntan på den nya altanen. längtar så mycket efter en ny altan där vi kan sitta och njuta av värmen och soliga dagar och då barnen inte behöver få stickor genom att bara sätta ner foten. Förra våren skulle nova bara sätta ner benen för att hasa sig ner för trappaN och jag hann ropa "nej Nova akta så du inte får stickor" lyfter upp henne och han hade fått 11 stickor i ena benet!! 11 stycken! Så nu vill vi ha en ny altan!! Säker och bra.
 
I fredags hände nått galet. Jag höll på och städa och lagade mat hela dagen då vi skulle få gäster på kvällen och vi bjöd dom på äkta Italienskt vis. När jag håller på så kommer ett par vänner hit och Nova följer med dom hem. Jag är ute i kanske tio minuter för att installera bilstolen i deras bil, när jag kommer in ska jag ringa Jimmie för att säga att han får hämta Nova efter jobbet och under tiden ska jag kasta en bit lök så jag öppnar skåpet och böjer mig ner och vad ser jag!! EN MUS I KOMPOSTEN! Den blev lika rädd som jag jag sprang iväg. Mitt på blanka dagaen och när jag högljudt hade lyssnat på musik och skrammlat i köket så satt den där. 
 
På kvällen sitter vi med gästerna och vad sitter i komposten igen jo Musen. Jag ringer anticimex som förklarar att de enda sättet att bli veck mössen är musfällor vanliga traditionella sådana.  Jag avskyr att behöva döda djur. De värsta jag vet. Jag är en extrem djurvän men tyvärr fanns inget annat att göra. Han förklarade att 24 möss på 8 månader är 2000!!!! Så de är bra att bli av med dom. På natten fångade vi den i en musfälla men resten fick min man sköta. Självklart dog den direkt av musfälla. Men usch va hemskt de är!! 
 
Nått annat interessant är att vi va på föreläsning igår av TOMMY SVENSSON och alla E- ämnen som finns! De är HELT galet alltså vad vi stoppar i våra stackars kroppar. Det som fastnade mest i mitt huvud från igår är detta: 
Vad skulle ni säga är de mest besprutade i världen? Banan?!? Så tänkte jag, sen vindruvor?!? Men nej de mest besprutade i världen är KAFFE!!! Kan ni tänka er? Jag trodde verkligen inte de. Han sa är de nått man SKA köpa ekologiskt så är de KAFFE och rättvisemärkt så barn inte arbetar med de. Hemsk värld vi lever i! 
 
De andra som fastnade i mitt huvud var detta:
karragenan!! Karragenan? Ja E 407 som finns i bla grädde under 40%. De är så farligt och dåligt för oss att de skapar ALLVARLIGA mag- och tarmproblem. Han sa att de är var 3 person som lider av problem med magen och mycket pga av detta! Så nu är de dax att plocka bort detta hemska ämne!! Karagenan E-407 KOM IHÅG DE! Speciellt om du har problem med magen!! Gå in på hans sids och läs och beställ hans böcker om E - ämnen på www.utbildningscenter.se så bra verkligen! 
 
En annan sak jag fastnade för är om just balsamvinäger! De är inte ens äkta om man inte köper över typ 80kr för vet ni vad dom gör!!! Dom tar vanlig vitvinsvinäger och blandar med äppelmust och så blir de nån kemisk process som gör att den blir mörk och smakar som den gör. Jag var tvungen att gå hem och kolla på vår hemma, vår ekologiska från änglamark kolla innehållsförteckningen på den!! Jag blev helt chockad när jag såg detta!!